ATIK YÖNETİM HİZMETLERİ KAPSAMINDA VERİLEN HİZMETLER
- Atık Oluşumu Kod Belirleme
- Atık Gönderimi Lisanslı Firmalarla Bağlantı
- Motat ve Kütle Denge Sistemi Girişleri
- Atık Beyanı Girişleri
- SIFIR ATIK BELGESİ alımı ve takibi,
- MOYDEN Belgesi alımı ve takibi,
- Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortası Yaptırılması ve Takibi
Atık Nedir? Nerde ve Nasıl Oluşur?
Yaşamımızda üretim, büro faaliyetleri ve sosyal faaliyetler sonucunda Tehlikeli, Tehlikesiz ve Ambalaj Atıkları oluşmaktadır. Oluşan atıklara ilişkin örnekler:
Evlerimizde oluşan atıklar
- Biyobozunur Atıklar (yiyecek atıkları)
- Tekstil Atıkları (kıyafet, nevresim, vb.)
- Ambalaj Atıkları (Alışveriş poşetleri, karton kutular, cam şişeler, vb.)
- Tehlikeli Atıklar (kızartma yağları, piller, yazıcı kartuş ve tonerleri, kimyasal deterjan ambalajları (ozon, tuzruhu vb.), floresan lambalar, mutfak tüpleri, vb.)
Büro faaliyetleri sonucu oluşan atıklar
- Ofis ve bürolarda kullanılan kağıt, peçete, kalem, vb. atıklar tehlikesiz atıklardan bazılarıdır.
- Ofis ve bürolarda kullanılan yazıcı, fotokopi makinası, faks gibi cihazlardan ortaya çıkan kartuş ve toner atıkları
- İşletmelerde kullanılan elektrikli ve elektronik kullanılamaz duruma gelmesi sonucu oluşan atıklar
- Aydınlatmadan kaynaklı floresan lambalar
- Şarjlı veya kullan at güç kaynaklarından ıskartaya çıkmış akü ve piller
- Ofis mobilyalarından ıskartaya çıkmış parçalar (metal, ahşap, tekstil vb.)
Yukarda örneklendirilen atıkların haricinde üretim alanları ve sosyal yaşam sonucu ortaya çıkan atıklara ilişkin detaylı bilgi almak için bienbidanismanlik@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Yaşamış olduğumuz ortamda oluşan atıkların geri dönüşümü/bertarafı konularında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Lisans almış olan işletmelere teslim edilmesi gerekmektedir.
BİENBİ Danışmanlık olarak;
- Bünyenizde oluşan atıkların Atık Yönetimi Yönetmeliği Ek-4 Listesi Atık Hiyerarşisine göre KOD belirlenmesi _ _ _ _ _ _ 6 haneli olarak atığın oluştuğu kaynağa göre uygun atık kodu belirlemek.
- Bünyenizde toplanan atıkların gönderileceği lisanslı firmalarla bağlantı kurularak fiyat tekliflerinin alınması, Tehlikesiz Atıklarda Lisanslı firmalara yerinde teslim ve/veya kapısında tesliminin takibinin yapılması, Tehlikeli Atıklarda Motat Uygulaması üzerinden Taşıma Kontrol Numarası (TKN) alınması veya 50Kg altı olarak gönderimlerinin sağlanması.
- Entegre Çevre Bilgi Sistemine kayıtlı olan Firma/Kurum/Şahısların yıl sonu Motat Uygulaması üzerinden Atık Beyanlarının yapılması.
- Firma/Kurum/Şahısların Sıfır Atık Belgesi için fiziki işlemlerin yapılması/yaptırılması, belge ve bilgilerin sisteme girilerek başvurularının yapılması. Sıfır Atık Belgesi almış işletmelerin takiplerinin yapılması.
- Servis ve Tamirhanelerin MOYDEN Kapsamında fiziki işlemlerin yapılması/yaptırılması, belge ve bilgilerin sisteme girilerek başvurularının yapılması. MOYDEN Belgesi almış işletmelerin takiplerinin yapılması.
- Atık Yönetimi Yönetmeliği Ek-4 Listesinde yer alan atık kodlarında (*) işaretli atığın bünyesinde oluşan işletmelere Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortası tekliflerin toplanması.
İşlemleri yapılmaktadır.
